redaktionen

Redaktionen og andre bidragydere (siden er under opbygning)

"Roskildes Udvikling" har siden sin etablering i 2015 haft mange bidragydere, og der kommer forhåbentlig mange flere.


Bidrag har været ydet ved konkrete tekster og billeder, men også med gode og nyttige kommentarer, som har medvirket til, at de forskellige beskrivelser har fået tilført en højere kvalitet, og mange fine detaljer.


Bidragyderne har det tilfælles, at de har interesse for det endelige "produkt" og meget ofte en god viden om det lokalhistoriske.


Nedenfor er nævnt en række af disse bidragydere - og ved at aktivere det enkelte navn, kan du i nogle tilfælde få afsløret, hvem der gemmer sig bag navnet. Som minimum kan du finde en kort levnedsbeskrivelse, men i andre tilfælde er tilføjet nogle personlige erindringer fra Roskilde, med diverse illustrationer fra det private album eller andre relevante arkiver.


Redaktionen har tilføjet biografier for nogle af byens lokalhistorikere.


.

BUCHTRUP, KURT


CHRISTENSEN, ARNE BERNER


FANG, ARTHUR


FANG, FANNY


FANG, LOTTE


HANSEN, CLAUS HELLMANN


RØNØ, HANS


STEENHOLDT, PER


Redaktionen

Redaktionen af denne hjemmeside udgøres p.t. af Kurt Buchtrup.


Jeg har taget initiativet til etableringen af "Roskildes udvikling", og indtil videre vil jeg fungere som "chefredaktør" og arbejdshest i stort og småt.


Baggrunden er en meget betydelig interesse for den lokale historie, og kan jeg bidrage til at udbrede kendskabet til og interessen for byens udvikling gennem årene, er meget nået.


Det har vist sig, at også "byen" er interesseret i projektet - læs f.eks. her hvad Roskilde Avis skrev den 24. november 2015


Lotte Fang var fra starten og frem til sin død i oktober 2020 medredaktør på den betingelse, at hun ikke skal skrive direkte til siden, men hun stillede sit forfatterskab og viden til rådighed, og med sit enorme kendskab til byens historie, er der ingen tvivl om at Lotte både kunne øse meget af sin viden, og bidrage til at sikre, at "Roskildes udvikling" får et seriøst og troværdigt indhold.

Men desværre er Lotte Fang altså nu gået bort.


Lotte Fang fortalte i dec. 2015 til Kanal Roskilde om sit liv, forfatterskab, byvandringer og meget mere  -  lyt og se med her


Der er i projektet lagt op til, at alle interesserede kan bidrage til indholdet, og det er der forhåbentlig mange der har lyst til.


Alle - inklusive redaktionen - må acceptere, at som udgangspunkt og hovedregel vil ingen vil blive nævnt som skribenter eller bidragydere til de generelle tekster om de enkelte ejendomme. Over tid vil indholdet meget sandsynligt blive justeret med baggrund i hvad der måtte fremkomme af nye informationer, forslag, rettelser o.s.v., så  det vil både savne mening og være uoverskueligt at redegøre for hver enkelt bidragyder - kort sagt skal det primært være et fællesprojekt.


Det står dog klart, at der også vil være mange tilfælde, hvor det vil være helt forkert ikke at nævne en skribent,  som har bidraget med indhold, som indlysende har karakter af noget, hvor der er klare ophavsrettigheder, og hvor der ikke efterfølgende skal forekomme ændringer fra andre  - ja der er ikke nogen der har sagt, at det skal være nemt !


F.s.v. angår billeder er det lidt nemmere, hvis de mere entydigt kan godskrives en fotograf, så hvorfor ikke gøre det !