redaktionen

Redaktionen af denne hjemmeside udgøres p.t. af Lotte Fang og Kurt Buchtrup.

 

Kurt Buchtrup har taget initiativet til etableringen af "Roskildes udvikling", og indtil videre vil jeg fungere som "chefredaktør" og arbejdshest i stort og småt.

 

Lysten skal drive værket, og det vil være en stor tilfredsstillelse, hvis projektet udvikler sig som det er tænkt.

 

Baggrunden er en meget betydelig interesse for den lokale historie, og kan jeg bidrage til at udbrede kendskabet til og interessen for byens udvikling gennem årene, er meget nået.

 

Det har vist sig, at også "byen" er interesseret i projektet - læs f.eks. her hvad Roskilde Avis skrev den 24. november 2015

 

Lotte Fang har indvilget i at være medredaktør på på den betingelse, at hun ikke skal skrive direkte til siden, men hun stiller sit forfatterskab til rådighed, og med sit enorme kendskab til byens historie, er der ingen tvivl om at Lotte både kan øse af sin viden, og bidrage til at sikre, at "Roskildes udvikling" får et seriøst og troværdigt indhold.

 

Lotte Fang fortalte i dec. 2015 til Kanal Roskilde om sit liv, forfatterskab, byvandringer og meget mere - lyt og se med her

 

Der er i projektet lagt op til, at alle interesserede kan bidrage til indholdet, og det er der forhåbentlig mange der har lyst til.

 

Alle - inklusive redaktionen - må acceptere, at som udgangspunkt og hovedregel vil ingen vil blive nævnt som skribenter eller bidragydere til de generelle tekster om de enkelte ejendomme. Over tid vil indholdet meget sandsynligt blive justeret med baggrund i hvad der måtte fremkomme af nye informationer, forslag, rettelser o.s.v., så det vil både savne mening og være uoverskueligt at redegøre for hver enkelt bidragyder - kort sagt skal det primært være et fællesprojekt.

 

Det står dog klart, at der også vil være mange tilfælde, hvor det vil være helt forkert ikke at nævne en skribent, som har bidraget med indhold, som indlysende har karakter af noget, hvor der er klare ophavsrettigheder, og hvor der ikke efterfølgende skal forekomme ændringer fra andre - ja der er ikke nogen der har sagt, at det skal være nemt !

 

F.s.v. angår billeder er det lidt nemmere, hvis de mere entydigt kan godskrives en fotograf, så hvorfor ikke gøre det !